Klik Gambar Untuk Maklumat Lanjut

Friday, June 7, 2013

7 Sebab Mengapa Pilih Shaklee Meal Shakes

Alhamdulillah..sampai juga akhirnya stok Shaklee Meal Shakes petang tadi.. Dah geledah kotak, Put biarkan anak Ke-3 Put 'kira' cukup tak Meal Shakes yang sampai..hehe.. Bukan Syahmi ye yang consume Meal Shakes..tapi abang dan kakak Syahmi.. Amri dan 'Aina dah 5 bulan consume Shaklee.. Dulu kain sapu tangan memang sentiasa ada di mana2..dalam kereta, dalam beg, dalam umah..sebelah tv..ntah la..kerap dan tempoh yang lama selesema nyer..huhu..ambik ubat dah berbotol tapi masih selesema.. Sejak consume Meal Shakes..dah jarang lagi kejar2 'Aina ngan Amri suruh lap hingus..diorang pun dah boring kot, diorang biar je..huhu.. Sekarang Alhamdulillah.. dah jarang selesema, kalau selesema pun 1-2hari je, pastu dah ok..

"..Dah cukup Mama.."
Ramai yang dah kenal Meal Shakes, tapi sejauh mana kita kenal Meal Shakes..jom Put kasi kenal rapat ngan Meal Shakes..hehe

Makanan Segera, Tanpa Curiga
Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glisemik.

  • Sediakan vitamin dan mineral penting - nutrien asas untuk anak-anak yang sedang membesar dan remaja-remaja perlu untuk terus kuat dan sihat
  • Sumber terbaik serat pemakanan dan protein
  • Sumber pekat kalsium
  • Index glisemik rendah
Apa yang membezakan Shaklee Meal Shakes dengan yang lain?
Meal Shakes menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap  ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi (setahun dan ke atas sahaja) hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Mengapa Pilih Shaklee Meal Shakes??

Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat besi. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh
Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.

Membantu Tumbesaran
Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

Anti-Oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

Mengembalikan Seri Wajah
Mengandungi vitamin B yag lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.

Detoksifikasi
Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
Kelazatan Rasanya
Minuman yang lazat untuk diambil bersama friktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan.


Wah..terasa nak rembat Meal Shakea? Apa lagi..calling2..WhatsApp2 pun boleh.. Jom paka borong Meal Shakes..promo sekali je setahun.. Jangan lupe ajak kawan2 opis, jiran untuk share beli Meal Shakes ;)

Untuk Tempahan & Info:
Mahfuzah [Put]
Shaklee ID: 913006
Emel: zmfnurahmad@gmail.com
SMS/WhatsApp: 019-326 5417

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...