Klik Gambar Untuk Maklumat Lanjut

Tuesday, September 9, 2014

Jom Buat Homemade Face Mask

Gambar Sekadar Hiasan
Masa zaman sekolah dulu rajin la jugak buat masker ngan daun pegaga. Daun pegaga tu kisar dan campur bedak sejuk sikit. Apalagi pastu tempek la kat muka. Lepas sapu tu memang gatal betul sementara masker nak kering. Tapi lepas basuh muka, best sangat rasa macam bersih bersei gitu. Tu cerita masa tingkatan 4. Sekarang ni kalau nak gantikan pegaga ni, boleh juga kalau nak gunakan Shaklee Alfalfa Complex.. Amik 2-3 biji ngan bedak sejuk, pastu letak air sikit..dah kembang je Alfalfa tu, sapu la kat muka. Sape yang pernah buat, share la kat sini. Lidah buaya tu lak, lagi senang..masa tu duk asrama, ada kawan bawak dari kampung. Satu batang lidah buaya tu boleh pakai banyak kali..patahkan sikit, pastu koyak kulitnya amik lendir lidah buaya tu sapu ke muka hingga rata. Memang merenyam rasa gatal muka kita. Tak pe..kejap je..pastu rasa la keserian muka anda..hehe

Seumur hidup tak pernah beli plain yogurt. Ada sekali tu beli plain yogurt sebab nak buat masker ngan SCP semata-mata..hehe.. Baru mencuba sekali, sedap pegang pipi lepas basuh. Tapi Put malas nak bancuh2, nak sapu2.. Last2, Put minum je..

Ada beberapa kategori individu yang digalakkan untuk membuat masker SCP ni;

1- Ibu yang mengandung
2- Bajet kecil, buat masker boleh jimat 4-6kali
3- Tidak tahan bau hanyir ikan


Jom cuba! Anda hanya perlu sediakan;


  • 1 sudu ESP
  • 1 sudu Yogurt Plain
  • 1/4 sachet SCP


Cara-caranya mudah je, macam buat masker lain jugak..

1- Masukkan kesemua bahan tadi dan sedikit air untuk bancuhan. Kacau hingga sebati.
2- Sebelum itu, basuh muka terlebih dahulu, air suam lebih baik.
3- Sapukan masker pada wajah dan biarkan hampir kering (jangan biar sampai kering)
4- Basuh muka anda dengan air suam dan lap hingga kering dengan tuala bersih.

Dah...siap! Nikmati sendiri rasa bestnya muka bila buat masker.. Dan jangan lupa kongsikan dengan Put ya!

--
Dapatkan infomasi lanjut,
Mahfuzah [Put]
Shaklee ID: 913006
Emel: zmfnurahhmad@gmail.com
SMS/WhatsApp: 019-326 5417

2 comments:

  1. Assalamualaikum put..dlu pernah buat masker ngan lidah buaya..bestt..rasa lembut je kulit muka..hehe..wat masker dengan scp campur plain yogurt memang best sangat..rasa lain je muka..glowing2 gitu..wat konsisten 3 atau 4 hari dah nampak dah kesannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La..yeke wani pun pernah buat masker lidah buaya..hehe.. insyaAllah..lepas ni boleh cuba lagi.. Masker SCP..hehe

      Delete

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...