Klik Gambar Untuk Maklumat Lanjut

Wednesday, March 1, 2017

Mengandung Pun Boleh Bercuti Sana Sini


Pernah tengok tak orang buat rumah, susun bata tapi tak letak simen? Tak pernah bukan. Macam tu la keperluan Kalsium dalam badan kita, kalau tak de Magnesium, Vitamin D tu kira tak de maknanya

Magnesium macam simen tu la, tolong ikat elemen2 batu bata. Kalau tak, dinding tak kukuh dan roboh. Macam tu jugak tulang kita, ada Kalsium tapi takde Magnesium, Vitamin D, Boron, Zink bagai tu, tulang kita tak kuat dan rapuh!

Masa ngandung pulak, Kalsium lak tak cukup. Mak pun nak kena amik Kalsium. Anak dalam kandungan tu pun sama, nak juga dia bina tulang dan gigi dan membesar. Kalau tak cukup, anak selamba je serap kalsium dari tulang Mak. Bertambah2 la kerapuhan tulang Mak. Boleh bayangkan tak rupa tulang Mak2?

Bila dah tak cukup kuat, mula la sakit sana sini. Bermulalah kisah yang tak best kan.

Nak tak kalau Kak Put kongsi macamana nak seronok pergi jalan2 even masa mengandung? Takyah dah nak pikir lenguh2 kaki, sakit2 pinggang, kaki bengkak la sebab Kak Put ada OsteMatrix, pil kalsium yang ada Magnesium, Vitamin D, Boron, Zink pun ada sekali.

Jangan risau, takde efek pape pun kat baby atau mak baby. Dijamin selamat sebab OsteMatrix ni daripada bahan semulajadi, bukan sintetik tau! Kalau dah minum susu pun xde hal lah nak tambah OsteMatrix lagi, lagi bagus sebab Kalsium dalam susu tu pun dibantu si OsteMatrix ni nanti.

Jom2, sempena penghujung hari Februari ni, daripada kita merungut tak boleh nak pergi mana2, apakata rewards tubuh badan sendiri, tak de la kita bebel2 keboringan, pastu asyik susahkan en suami je nak kena tolong urut sana, urut sini kan.

Sapa nak Kak Put tolong dia, meh PM Kak Put atau Whatsapp ja 019-3265417. Kita deal bagi jadi!

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...