Klik Gambar Untuk Maklumat Lanjut

Wednesday, September 13, 2017

Testimoni: Basic H Segarkan Sayur yang Layu

Ni cerita 2-3 hari yang lepas. Khusyuk update blog, cerita tentang mata petang tadi. Tak lama azan Maghrib pun kedengaran. Sedar2 anak2 semua dah siap mandi rupanya. Mama pun takde la nak kena pasang 'healer' suruh mandi macam setiap petang.

Langkah kaki ke bilik air, terbau sesuatu yang sangat familiar. Bukan bau mandian Lifebuoy, tapi..ha..ini bau Basic H ni! Mata terus tajam memandang Basic H yang masih tersimpan dalam bilik air, biasanya letak di luar.

Basic H Mama, berbaki seinci je. Oh, tidak.....


Lantai serta merta berbuih2 bila terkena air. Mangkuk tandas pun penuh berbuih2. Menguatkan lagi sangkaan bahawa bau tadi adalah Basic H.

Alahai anak, nasib baik ada yang mengaku cepat. Siap dapat pakej 'coklat ketam' sekali. Buat salah kena mengaku, kuasa menyinga pasti berkurang. Hahaha.

Terpaksalah kena letak tempat tinggi lagi macam biasa kat ruang hardware di belakang.

Mama sayang oo Basic H tu sebab lambat habis. Sekali guna main titik2 je. Dan satu lagi Mama cukup takut kalau terkena mata. 😣

Biasanya Kak Put akan gunakan Basic H ni untuk mop lantai, lap2 kat dapur, kadang2 buat bersihkan tandas, buat jelum badan atau mandian masa anak demam. Tapi baru2 ni Kak Put pestime gunakan untuk segarkan sayur. Hehe.

Biasa tengok orang lain je share, kali ni Kak Put try sendiri. Alkisahnya ada la kobis dalam peti ais, dah layu pun, lembek. Kalau nak buat sayur pun macam tak de hati je. Hahaha. Teringat si Basic H tu, terus try.

Haha..ini la kobis yang dimaksudkan tu
Kak Put hiris dan rendamkan dalam air yang dititikkan 2,3 titik. Biarkan setengah jam camtu. Berdebar sebenarnya masa duk buat tu. Bukan apa, takut tak jadi. Haha. Lepas tu tengok, wah...menariknya.

Cer tengok gambar pertama (before), kobis tu sama rata ngan air je. Layu dan lembek kan, dah macam sayur yang dah masak. Haha. Cuba tengok gambar selepas lak, nampak tak kobisnya mekar2 gitu.

Sebelum dan Selepas Sayur Layu Disegarkan dengan Basic H
Kak Put macam tak percaya pun ada, haha. Aish..cane la boleh jadi camtu. Yang penting, ada la mood sikit nak masak daripada tak de hati tengok si kobis tu kan. Jadi sape2 yang ada Basic H kat rumah tu boleh la try ye.

Nak cuba Basic-H jugak? InsyaAllah, semua mommies mampu, hanya RM48.75/botol. Tahan lama jugak tau. Kan titis2 je. Hehe.


Mahu feedback lain tentang Basic H Shaklee? Klik sini.

--

Hubungi kami jika anda sudah bersedia merasai sendiri #ShakleeEffect!

Kak Put adalah SID yang tepat!
WhatsApp: 019-326 5417
COD Area: Meru Raya dan Chemor
Pengeposan ke Seluruh Negara
~ Always Caring, Always Here!

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER

Segala testimoni atau penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...