Monday, October 22, 2018

Cara Mudah Atasi Sembelit Semasa Berpantang

Sembelit semasa berpantang antara gejala yang biasa dialami oleh kebanyakan ibu selepas bersalin. Uish, sakitnya tu seakan lebih sakit berbanding sakit bersalin.

Mesti korang pernah hadapi masalah macam ni kan?

1. Sehari dua lepas bersalin tak terasa nak membuang. Nurse kat wad asyik tanya dah membuang belum. Takut beb, kang jahitan terbuka!

2. Bangun pagi terasa nak membuang, tergesa-gesa nak ke tandas. Paham² la dalam pantang kan? Nak cepat sangat tak boleh. Sekali bila dah ready tak keluar-keluar pulak.

3. Bila dah sihat sikit, makan pun dah selera. Ko terasa nak membuang lagi, tapi harapan tinggal harapan. Dah macam penunggu lak punya lama.

4. Last nak pulak dia keluar. Tapi kali ni parah pulak. Luka dan berdarah. Masa ni nak duduk pun sakit wei. Lapik bantal!

Jangan susah hati ye. InsyaAllah Kak Put cuba bantu. Kebetulan pulak untuk bantu ibu-ibu yang berpantang mengalami masalah sembelit ni.

Meh Kak Put nak syorkan OsteMatrix ni. OsteMatrix, bukan sekadar pil kalsium ini juga mengandungi Magnesium. Di mana Magnesium ini membantu menyerap air ke dalam usus di samping kalsium bantu otot usus untuk lancarkan proses pembungan.

OsteMatrix ni diperbuat daripada galian dari Laut Mati. Jadi pada yang alahan dengan produk tenusu boleh cuba. Yang tak selera nak teguk susu pun boleh cuba ;)

Jadi, OsteMatrix Shaklee ni antara pilih bijak dan selamat :)

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian Kak Put di sini :)